​Jani Hermans sai Vuoden Tekijä -palkinnon
Julkaistu: 23.12.2021 09.59

​Jani Hermans sai Vuoden Tekijä -palkinnon

Jääkiekkoliiton alueet palkitsevat vuosittain seuratyössä mukana olevia "Vuoden Tekijöitä" työstä jääkiekon eteen. Tänä vuonna palkitsemistilaisuus kaudelta 20 – 21 järjestettiin lauantaina 13.11. Helsingissä. Tilaisuuteen kokoontui palkittavia kaikilta kahdeksalta Jääkiekkoliiton alueelta: Etelästä, Hämeestä, Keskimaalta, Kymi-Saimaalta, Lapista, Länsirannikolta, Pohjoisesta ja Savo-Karjalasta.
Keskimaan alueelta palkittiin yhteensä 27 henkilöä. S-Kiekko Juniorit ry:stä palkittiin Vuoden Tekijänä Jani Hermans.
– Olen kiitollinen tästä tunnustuksesta, tosin en ole seuran toiminnassa mukana palkintojen takia. Seurassa on monia tekijöitä, jotka ansaitsisivat palkinnon. Kaikki tekevät yhdessä, ja kaikkia tarvitaan, kommentoi Jani.

Janin mukaan jääkiekkoharrastuksessa yksi tärkein asia on kaverit, ystävät ja tutut, joita hänelle on tullut kiekosta huikea määrä. Hänen jääkiekkoharrastuksensa alkoi viisivuotiaana Tampereen Ilveksessä Tesoman kaupunginosajoukkueessa. Perhe muutti Seinäjoelle, kun Jani oli seitsemänvuotias.
– Aloitin S-Kiekko Junioreissa joskus 80-luvulla. Kaikki uudet pelaajat aloittivat Kiekkokoulussa, mutta koska olin harrastanut jo kahden vuoden ajan, minut siirrettiin pian F-junioreihin.
Jani kertoo vuosien varrella pelanneensa kaikkia muita pelipaikkoja muttei maalivahtina. Takavuosilta löytyy myös silloisen ykkösdivisioonan mestaruus -88 –syntyneiden valmentajana.
– Nykyään pelaan kerran viikossa Tangoissa. Välillä olimme harrastesarjassa. Pidetään äijien kanssa hauskaa, nauraa Jani.

Jääkiekko on osa Janin arkea myös omien lasten kautta. Vanhimman lapsen joukkueessa hän toimii rahastonhoitajana ja apuvalmentajana sekä keskimmäisen lapsen joukkueessa rahastonhoitajana. Lisäksi Jani istuu toista kaksivuotiskautta S-Kiekko Junioreiden hallituksessa.
– Jääkiekossa on hienoa se, että siitä saa hyvän harrastuksen, jossa voi liikkua ja pelata kavereiden kanssa. Jääkiekosta on moneksi, voit pelata harrastusmielessä tai asettaa tavoitteet korkeammalle, kaikkeen on mahdollisuus. On kuitenkin tärkeää harrastaa ja liikkua monipuolisesti muutenkin kuin ohjatusti, toteaa myös salibandyä Nurmon Jymyn edustuksessa pelannut Jani.

Palkitsemisjuhlallisuuksien jälkeen palkittujen päivä jatkui Hartwall Arenassa, jossa pelattiin Karjala-turnauksen ottelu Suomi-Tshekki.

Katso tästä linkistä kaikki Keskimaan alueen palkitut.