Naisleijona ja suomenmestari S-Kiekko Junioreiden harjoituksissa
17.12.2020 8.35 Uutiset / S-Kiekko Juniorit ry

Julia Liikala pitää tavoitteet edelleen korkealla: MM-kisoissa ja olympialaisissa.

Tammikuussa 2017 seinäjokelainen, silloin 15-vuotias Julia Liikala kertoi haastattelussa ensimmäisestä maajoukkuekokemuksestaan. Julia oli päässyt ensimmäistä kertaa pukemaan päälleen leijonapaidan ja edustamaan Suomea alle 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueessa Tshekeissä. Ensikokemus kansainvälisillä jääkiekkojäillä tuntui hienolta.
Lähes neljä vuotta myöhemmin Julia (19) istuu haastateltavana Energia Areenan junnukahviossa. Neljässä vuodessa on tapahtunut paljon: jääkiekko on vienyt S-Kiekko Junioreiden kasvatin pitkälle.
– Kyllä, jääkiekko on antanut tosi hienoja kokemuksia edelleen. Sain ensimmäisen kerran kutsun naisleijoniin viime vuonna. Sieltä ja jääkiekon parista ylipäätään on muodostunut oma kaveripiiri. Porukka on tiivis ja hyvähenkinen, kertoo Julia, joka on myös tämän syksyn ylioppilas.

Julia pitää tavoitteet edelleen korkealla: MM-kisoissa ja olympialaisissa. Tänä vuonna MM-kisoja ei pystytty koronavirusuhan vuoksi pelaamaan, joten tavoite Kanadassa järjestettäviin kisoihin siirtyi vuodella eteenpäin. Talviolympialaiset ovat toivon mukaan Julian ohjelmassa vuonna 2022.
Jääkiekko on ollut Julia Liikalan harrastus 4-vuotiaasta lähtien. Vaikka harjoituksissa ei juuri muita tyttöjä näkynyt, se ei häntä haitannut. Perhe asui silloin Vihdissä, ja ensimmäiseksi seuraksi tuli Nummelan Palloseura. Vuonna 2012 Seinäjoelle muuton myötä S-Kiekko Juniorit sai riveihinsä hyökkääjän, joka sai C-tyttöjen SM-kultaa vuonna 2017. Nyt Julia pelaa HPK:n naisten liigajoukkueessa neljättä kautta. Mikä jääkiekossa sitten motivoi?
– Jääkiekkoa on kiva pelata ja treenata. Se on nopea ja vauhdikas laji, jossa on erilaisia tilanteita pelin sisällä. Lajina jääkiekko on monipuolinen ja antaa mahdollisuuksia päästä näkemään ja kokemaan pelejä ulkomaita myötä.

Motivaatio on säilynyt hyvänä varmasti myös sen vuoksi, että Julia on säästynyt loukkaantumisilta. Yhtenä syynä tähän hän näkee säännölliset liikkuvuusharjoitukset ja venyttelyt. Ne ovatkin tärkeitä, koska ottelut, jääharjoitukset, lenkit ja punttitreenit pitävät nuoren urheilijan kropan koetuksella. Viikonpäivistä ainoastaan keskiviikko on Julialle lepoa ja palautumista.
Viime viikolla Julia harjoitteli poikien U16-joukkueen kanssa Seinäjoella liigaottelujen ollessa keskeytettyinä. S-Kiekko Juniorit otti harjoituksiinsa mielellään vastaan tutun kasvon naisjääkiekon huipulta, joka toivoo yhä useampien tyttöjen löytävän mielekkään harrastuksen jääkiekosta. Kokeilusta voi tulla pitkälle vievä harrastus, kuten neljän vuoden takaisessa haastattelussakin todettiin.


   
Lisää uutisia
S-Kiekko Juniorit ry
«  Kesäkuu   »
Kategoriat