Ohjeistus 8.3. - 28.3.2021
28.10.2020 13.14 Uutiset / S-Kiekko Juniorit ry

Seuraamme eri viranomaisten ohjeita ja päätöksiä ja niiden vaikutuksia toimintaamme.

Päivitetty 4.3.2021

Seinäjoen kaupungin liikuntatilojen käyttö ajalla 8.3. - 28.3.2021

Seinäjoen kaupunki on päättänyt tauottaa yli 12-vuotiaiden (2007 ja aikaisemmin syntyneet) harrastus-, ottelu- ja kilpailutoimintaa ajalla 8.3.-28.3.2021. Liikuntatoimenjohtajan sijaisen päätös koskien liikuntatilojen käyttöä ko.ajalla:

Seinäjoen kaupunki on päättänyt rajoittaa liikuntatilojen käyttöä hallituksen, Aluehallintoviraston ja koronanyrkin suositusten mukaan ajalla 8.-28.3.2021 koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Lisäksi tulee noudattaa eri viranomaisten sekä lajiliittojen rajoituksia ja suosituksia.

Yhteisissä tiloissa (aula, pukuhuonetilat) on käytettävä maskia. Muissa tiloissa muista turvaväli. Oleskelupaikat ovat pois käytöstä (sohvat, tuolit, jne.) eikä oleskelua liikuntapaikoilla suositella.

Lasten harrastustoiminnassa huomioidaan, että aikuiset eivät oleskele harrastus-, odotus- ja pukeutumistiloissa. Alle kouluikäisten saattamisen osalta voidaan tehdä erityisjärjestelyjä.

Sisäliikuntatilat
Yli 12 –vuotiaiden (2007 ja aikaisemmin syntyneet) harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta keskeytetään koulujen liikuntasaleissa, Ritolahallissa, Nurmohallissa, Kirmaushallissa sekä Urheilutalossa ko.ajaksi.
Lasten (2008 ja sen jälkeen syntyneet) harrastustoiminta saa jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.
Sisäliikuntatilojen kuntosalit ja painonnostosalit ovat suljettuna.

Rajoitukset eivät koske yksilö- ja ryhmälajien maajoukkuetoimintaa, SM-tason ja 1-divisioonatasoista kilpailu- ja harjoittelutoimintaa sekä kansainväliselle huipulle tähtäävää ammattimaista harjoittelua.

Kilpa- ja huippu-urheilun harjoittelu- ja kilpailumahdollisuudet turvataan sarjalisenssisopimukseen tai urheilusopimukseen perustuvalle ammattilaisurheilulle OKM:n määritelmän mukaisesti, maa-joukkuetoiminnalle, Olympiakomitean tukiurheilijoille ja OKM:n apurahaurheilijoille.

Jääurheilukeskus
Jäähalleissa yli 12 –vuotiaiden (2007 ja aikaisemmin syntyneet) harrastus-, ottelu- ja kilpailutoiminta keskeytetään ko. ajaksi.
Lasten (2008 ja sen jälkeen syntyneet) harrastustoiminta saa jatkua turvaetäisyydet ja hygieniakäytännöt huomioiden.
Isolla tekojääradalla yleisöluisteluvuorot jatkuu normaalisti su 14.3. asti, kulku jäälle ulkokautta.

Uimahalli
Uimahalli on auki normaalisti, mutta asiakasmäärää rajoitetaan.
Maanantai, keskiviikko, perjantai 8.00–21.00, sisään 20.15 asti
Tiistai, torstai 6.30–20.15, sisään 19.30 asti
Lauantai, sunnuntai 10.00–18.00, sisään 17.15 asti

Monitoimialtaalle vain 10 henkilöä kerralla. Saunat ja kuntosali ovat pois käytöstä.
Lisäksi pois käytöstä ovat lasten kellukkeet ja lelut sekä vuokrattavat pyyhkeet ja uima-asut.

Seuraamme aktiivisesti viranomaisten ja kaupungin ohjeistuksia, sekä määräyksiä. Ilmoitamme joukkueille heti, kun meillä on tieto miten Suomen hallituksen 25.2. kertomat asiat vaikuttavat toimintaamme. Toistaiseksi noudatamme ao. viimeisintä ohjeistusta.

Päivitetyt ohjeistukset 20.01.2021

 • Kaupungin päätökseen nojaten jäähalleissa yli 20-vuotiaiden harrastustoiminnan keskeytystä jatketaan 8.2.2021 asti.
 • Suosittelemme maskin käyttöä kaikille yli 12-vuotiaille.
 • Lisäksi aiemmat ohjeistukset vastuulliseen toimintaan pysyvät ennallaan.

Uudet ohjeistukset 18.12.2020 alkaen.

 • Kaupungin päätökseen nojaten jäähalleissa yli 20-vuotiaiden harrastustoiminta keskeytetään 18.11.2020-11.1.2021 ajalla.
 • Junioreiden harrastetoiminta jatkuu jo aikaisemmin annettuja ohjeita noudattaen.

Ohjeistukset 27.11.2020 alkaen.

Etelä-Pohjanmaa on siirtynyt 27.11.20 Koronan kiihtymisvaiheeseen. Tämä tarkoittaa S-Kiekon toiminnassa seuraavia muutoksia:

 • Alle 20-vuotiaiden toiminta jatkuu muuten normaalisti, mutta pelit pelataan ilman yleisöä ja kioskitoimintaa ei järjestetä.
 • Yli 20-vuotiaiden pelit ja harjoitukset menevät tauolle. Tauko kestää tämän hetken tiedon mukaan 15.12.20 saakka.

Alle olevat ohjeistukset ovat edelleen voimassa:

Joukkueiden ottelut jatkuvat 1.11.2020 alkaen otteluohjelmien mukaisesti. Sunnuntaina voimaan tulevat ohjeistukset löydät tästä.

Erikoisjäiden alkamisesta tiedotetaan erikseen.

S-Kiekko Juniorit seuraa jääkiekkoliiton ja viranomaisten ohjeita omassa ohjeistuksessaan.

Vain terveenä hallille & ihmisten ilmoille

Pienetkin hengitystieinfektion oireet tarkoittavat poisjääntiä harjoituksista ja joukkuetoiminnasta ja myös muiden ihmiskontaktien välttämistä. Perusohjeena hallilla toimiessa ja liikkuessa on pitää huolta riittävistä turvaväleistä ja huolehtia käsihygieniasta. Joukkueet ja joukkueiden toimihenkilöt on pidettävä mahdollisimman hyvin erillään yleisöstä. Tästä esimerkkinä pukukoppien eristäminen vain joukkueiden käyttöön ja pukukoppikäytävän sulkeminen. Yleisölle, tuomareille, joukkueille ja pelien toimitsijoille on pyrittävä järjestämään omat kulkuväylät ja tilat siten, että ulkopuolisten kontaktien määrä minimoidaan. Myös jääkiekkoliitto suosittelee vahvasti maskien käyttöä jäähalleilla.

Normaali arki S-Kiekossa:

 • Hallille saavuttaessa ja poistuttaessa kädet pestään saippualla – kun käsien saippuapesu ei ole mahdollista, käytetään käsihuuhdetta. Hallien sisääntuloauloista löytyy käsidesiä tähän tarkoitukseen.
 • Pukukoppeihin ei päästetä muita, kuin joukkueeseen kuuluvat pelaajat ja toimihenkilöt. Jokaisella joukkueella tulee olla huoltajat tai tarvittaessa nimetyt vanhemmat auttamassa esimerkiksi luistinten sitomisessa.
  • Pienet juniorit voivat pukea varusteet jo kotona. Mahdolliset oheisharjoitukset täytyy kuitenkin huomioida joukkuekohtaisesti.
 • Pukukoppikäytävä, vaihtoaitio ja vaihtoaition tausta rauhoitetaan vain pelaajien ja toimihenkilöiden käyttöön.
 • Turhaa oleskelua jäähallilla ja pukukopeissa tulee välttää.
 • Yleisö seuraa harjoituksia tai pelejä katsomosta.
 • Harjoituksiin varataan oma nimikoitu juomapullo. Toisten pulloista ei juoda.
 • Jokainen huolehtii omista varusteistaan eikä muiden varusteisiin kosketa
 • Paita, sukat ja mahdolliset housupussit pestään korkeassa lämpötilassa (60 asteessa) mahdollisemman usein. Varusteiden kuivatuksesta huolehtiminen on tärkeää.
 • Huolehditaan yleisten tilojen hygieniasta, vaikka siivous ei kuuluisikaan joukkueen vastuulle.

Ottelut

 • Kaikki samat toimintaohjeet, kuin normaali arjessa.

Lisäksi

Kotipelit Seinäjoella:

 • Joukkueenjohtaja on velvollinen informoimaan vierasjoukkuetta S-Kiekon toimintaohjeista etukäteen, jotta esimerkiksi mahdolliset katsojat tietävät, miten he voivat toimia.
 • Pienemmissä ikäluokissa, kun pelataan turnausmuotoisia puolenkentän pelejä, hallilla saattaa pyöriä paljonkin väkeä. Tällöin on erittäin tärkeää huolehtia, että pukukoppi ja käytävä rauhoitetaan vain joukkueiden käyttöön.
 • Maskien käyttöä suositellaan kaikille hallilla oleville yli 15-vuotiaille. Tämä koskee Joukkueita, toimitsijoita sekä yleisöä.
 • Kotijoukkue huolehtii, että molempien joukkueiden pukukopeissa on käsidesiä tarjolla.

Vieraspelit:

 • Vieraspelimatkoilla suositellaan käyttämään maskia (liiton suositus)
 • Pelimatkoilla kiinnitetään erityishuomiota hygieniaan ja sovitaan joukkueen käytännöt mm. yhteisruokailujen ja tauko- ja majoituspaikkojen osalta. Suositaan omia eväitä ja vältetään ruuhkaisia taukopaikkoja.
 • Kontakteja joukkueen ulkopuolisiin henkilöihin pyritään välttämään
 • Joukkue huolehtii pelimatkalle mukaan käsidesiä ja maskeja
 • Bussilla matkustettaessa autoon mukaan vain joukkueen jäsenet   
Lisää uutisia
S-Kiekko Juniorit ry
Kategoriat